fredag 4 juli 2008

Tvi tvi ekonomi

Läget på den ekonomiska fronten här hemma börjar äntligen ljusna något. Efter ett par år av dåliga inkomster, dåligt köpbeteende (främst från min sida) och allmänt dålig koll på pengarna har min sambo och jag efter många trista vändor till slut nått punkten då vi känner att det faktiskt börjar bli möjligt att komma på plus igen. Detta gör att vi fått massor av ny energi och inspiration till att bygga upp vår ekonomi från grunden.

Vi är båda hemskt trötta på att alltid ligga back och hela tiden känna stressen över pengarna. Sakna koll, ligga efter med räkningar, göra dumma och ogenomtänkta inköp, ha noll kronor på kontot veckan innan lön, skramla i fickorna efter bortglömda mynt, behöva be våra föräldrar om pengar, och så vidare. Därför har vi nu bestämt oss för att ta tag i det hela, en gång för alla. Se till att vi inte bara hamnar på plus utan att vi också stannar där. Även om vi aldrig kommer att bli rika som troll så vore det helt underbart om de slantar vi ändå har kunde få börja växa sig tjocka och fina på sparkonton, och om lönen fick räcka till de saker och ting vi faktiskt vill konsumera när det väl gäller. På agendan ligger också att inom en hyffsat överskådlig framtid kunna köpa hus, så på något övernaturligt sätt måste vi få ihop till kontantinsatsen. En annan finfin utmaning i allt detta är att vi överväger att studera ett par tre år + att vi har två barn. :)

Bloggen är till för att samla och åskådligöra tankar kring detta projekt och jag hoppas att den ska vara till hjälp nu när vi sätter igång. Jag kommer också att skriva inlägg här som handlar om andra områden i livet. Mitt liv, och familjens. Fokus kommer med andra ord att ligga på ekonomi, inre och yttre utveckling. Allt som ryms i det. Det borde täcka det mesta, och de flesta. Har surfat runt och sett att det finns massor av liknande bloggar, främst när det gäller ekonomi, och det är ju såklart jättespännande och inspirerande läsning just nu.

Inga kommentarer: